10 lessen in bewust ondernemerschap

Onderstaande 10 lessen zijn gebaseerd op mijn boek Passievitaliteit dat in 2011 genomineerd werd voor ondernemersboek en managementboek van het jaar en een bestseller werd.

1. Rest, play and work smart!
Ik neem mijn tijd veel serieuzer en begin mijn dag niet met gesprekken met anderen voor 10 uur, buiten mijn gezin om. Mijn ochtenden zijn voor mij, om mijn geest vrij te maken door middel van wandelen of een andere vorm van beweging, gevolgd door slim werken in plaats van hard werken.

Mijn tip: Geef jezelf de ochtend terug. Vraag jezelf gedurende de dag hoe je je voelt en wat je kunt doen om je nog beter te voelen.

2. Neem even afstand:
Wanneer ik merk dat ik vastloop, herinner ik mezelf eraan te vertrouwen, te ontspannen, en los te laten. Verrassend genoeg leidt dit vaak tot een doorbraak.

Tip: Gun jezelf minimaal eens per maand een ‘super happy fun day’ waarop je iets doet wat afwijkt van je routine, zonder specifiek doel.

3. Durf te dromen:
Ik beperk mijzelf niet meer door wat ik denk dat mogelijk is. Door echt te dromen over wat ik wil, ongeacht de haalbaarheid, open ik nieuwe mogelijkheden.

Tip: Bedenk dan drie kleine stappen om dichterbij deze droom te komen. Visualiseer vooral je leven zoals je het hebben wilt alsof je het al hebt, de laatste 5 minuten voor het slapen gaan! De belangrijkste 5 minuten van je dag !!

4. Eerst geloven, dan zien:
Het vertrouwen in mijn visie houd ik sterk door dagelijks mijn succes te visualiseren en te handelen alsof het al realiteit is.

Tip: Maak een vision board met afbeeldingen en woorden die jouw succes illustreren en bekijk dit dagelijks om je focus te behouden. 

5. Je gedachten creëren:
Ik ben me bewust van de kracht van positief denken; positieve gedachten leiden tot positieve resultaten.

Tip: Observeer je gedachten. Word je steeds bewuster. Zet elke negatieve gedachte vrijwel direct om in drie positieve affirmaties om een mindset van overvloed te creëren.

6. Verfijn waar je al goed in bent:
Ik erken mijn sterke punten en zoek continu manieren om deze verder te ontwikkelen.

Tip: Focus dagelijks op het verbeteren van een specifieke vaardigheid waar je al super goed in bent, zoek tools en ondersteuning hiervoor. Word de allerbeste en je zal succesvol zijn!

7. Kies het platform dat voor jou werkt:
Niet elk platform past bij mijn boodschap. Ik kwam ‘ per toeval ‘ terecht bij Youtube. Dat werkt voor mij.

Tip: Verken verschillende platforms om te zien waar je de meeste interactie krijgt. Vertrouw ook het proces dat naar het juiste platform leidt.

8. Wees verantwoordelijk voor de input:
De kwaliteit van wat ik denk, doe zeg en consumeer, zowel in mijn bedrijf als persoonlijk, bepaalt de kwaliteit van mijn uiteindelijke output.

Tip: Beoordeel niet je huidige werkelijkheid, maar wees heel kritisch op de kwaliteit van informatie, gedachten, relaties, en voeding en maak aanpassingen waar nodig.

9. Co-creëer met het universum:
Ik sta open voor de tekens van het universum en werk samen met de energieën om mij heen.

Tip: Mediteer dagelijks en blijf ontvankelijk voor de leiding die je intuïtief ontvangt.

10. Kom dichterbij je ziel:
Het ware pad van ondernemerschap vind ik door diep in mijzelf te duiken.

Tip: Start elke dag met zelfreflectie, of het nu door meditatie, schrijven, of stille contemplatie is. Vraag jezelf: “Wat wil mijn ziel het liefste  vandaag?”

Met mijn 10 lessen heb ik de intentie jou geïnspireerd te hebben! Bekijk hier GRATIS het zielsmissie webinar met student Leonie.

Wil je je laten ondersteunen om dichterbij jezelf te komen? Zet dan de natuurlijk Divinity essential oil in met 100% zuivere Frankincense!
Gebruik t/m 31 maart couponcode 20maart, klik hier: https://www.infinirgy.com/shop/essential-oils/divinity-frankincense/

Liefs,
Lorraine

 

 

Geef een reactie