Vreemdgaan hoeft niet het einde te zijn van je relatie.

Vroeger dacht ik dat je relatie niet kon goedkomen na ontrouw. Eens ontrouw, altijd ontrouw. Tegenwoordig denk ik daar anders over. Als relatiedeskundige zie, weet en ervaar ik dat het goed kan komen na vreemdgaan.

Wanneer je partner is vreemdgegaan, kan je je intens verdrietig voelen, omdat je je bedrogen en aan de kant gezet voelt. Ik kan me voorstellen dat je jezelf afvraagt: “Hoe kan dit nog goedkomen? Hoe kan ik iemand weer vertrouwen. Hoe kan ik überhaupt mensen weer vertrouwen, wanneer ik mijn eigen geliefde al niet kan vertrouwen. Kunnen mensen veranderen?”

Je kan jezelf in dit proces drie vragen stellen:

1 ) Wil ik het zelf nog?

Wil je dat het goed komt? Hou je echt van je partner? Wil je met deze persoon oud worden? Is het je tweelingziel of is het een karmische relatie waar je beter afscheid van kan nemen? Heeft je partner spijt?

Wat zegt je directe omgeving? Zagen ze jullie als een stel dat bij elkaar past of hebben ze al zo vaak gezegd dat jullie beter uit elkaar kunnen gaan, omdat het niet gaat werken tussen jullie? Hebben ze gelijk of kan het een reflectie van je eigen gedachten of angsten zijn?

Waarom zou je de relatie willen houden? Vanwege de liefde voor je partner of vanwege het feit dat je in een relatie wil zijn?

2 ) Wil ik vergeven én vergeten?

Ben je bereid om je partner te vergeven. Kan je het daarnaast ook vergeten? Wanneer je te maken hebt met je tweelingziel, vergeef je ander vrijwel direct! Dan is de vraag of je het wil en kan vergeten.

Wanneer je oude koeien uit de sloot blijft halen, dan hou je het verleden in stand. Je brengt dan het verleden naar het nu. In het nu creëer je de toekomst, dus dan hou je het ‘ontrouw’ levendig in de relatie, terwijl je de focus wil leggen op trouw en vertrouwen.

3) Wil ik zelf veranderen?

Wat was je eigen rol? Heb je gebrek aan eigenwaarde, zelfliefde? Zet je de ander op een voetstuk? Maak je prioriteit van jezelf? Ben je trouw geweest aan jezelf of ben je de laatste tijd vervreemd van jezelf? Ben je jezelf gaandeweg verloren?

Wanneer je niet trouw bent aan jezelf en allerlei dingen doet die niet bij je passen dan vertoon je destructief gedrag en kan je in karmische situaties belanden. Je tweelingziel zal je altijd op zijn of haar manier spiegelen dat je van je authentieke zelf verwijderd bent geraakt.

De kans is groot dat je opnieuw in een vergelijkbare situatie belandt, wanneer je jezelf en dus je patroon niet verandert. In dat geval kan je het net zo goed met deze partner veranderen, zeker wanneer je samen kinderen hebt.

Be love, receive love, spread LoVe,
Lorraine Vesterink

Het kan goed komen na vreemdgaan!

Auteur en relatiedeskundige Lorraine Vesterink is sinds 2018 dé expert wanneer het gaat over tweelingzielen. Ze volgde hiervoor scholing nationaal en internationaal. Ze inspireert nu duizenden tweelingzielen via haar trainingen en goed bekeken YouTube kanaal.
Lorraine Vesterink
Oprichter Twin Soul School


PS: Wil jij diep van binnen dat het weer goedkomt tussen jullie? Dan kunnen deze tools je helpen:

Wil je deze boodschap ook luisteren, bekijk dan de video. Zo kom je van ontrouw naar trouw.

Geef een reactie